KGS Bree-Beek helpt Senegal

In de paasvakantie zijn wij op vakantie geweest in Senegal, Nianing. We hebben een half jaar van tevoren spullen ingezameld om daar uit te delen. Zo hebben we aan de voetbalclub KGS Bree-Beek, waar onze zoon Jelle Kusters huidig speler is bij de U17B, gevraagd of ze oude ballen hadden liggen. Tot onze grote vreugde mochten we voetbaltenues, ballen, keepershandschoenen en sokken gaan halen.  Deze zijn vorig jaar september met de container naar Senegal gegaan.

Het moment dat we met de dozen aankwamen bij het voetbalpleintje, was in eerste instantie best heftig. De kinderen uit de buurt kwamen onmiddellijk rond ons busje staan, omdat ze zagen dat we dozen bij hadden. Gelukkig was hun trainer aanwezig om de kinderen op een afstand te houden, zodat onze mannen de voetbaltenues konden sorteren en uitdelen. We hebben 2 ploegen blij kunnen maken met hun nieuwe tenues. Maar er waren nog 5 dozen over om aan andere kinderen uit te delen.

Vanaf dat de 2 ploegen hun tenues aanhadden, mochten onze jongens Jelle Kusters , Jitse Wildermans, Arne Kunnen (beide ex-spelers van KGS Bree-Beek) en Stanislas Segers (huidig speler bij FC Opitter) een partij voetbal meespelen. Maar let op: ze spelen niet op gras, maar in het zand. Sommige met voetbalschoenen, andere met slipper en ja er zijn erbij die met de blote voeten spelen met een leren bal. Wat een respect voor deze kinderen, ze stampen harder tegen een bal dan wij met onze schoenen aan. De temperatuur die dag lag best wel hoog, 35°.

Deze middag was een rollercoaster van emoties. We waren blij dat we zoveel kinderen gelukkig hebben gemaakt, maar ons zette het wel met de voetjes op de grond. Het besef dat wij het hier allemaal verdomd goed hebben in vergelijking met hun. Ze waren enorm dankbaar, blij, gelukkig,… en geloof mij, dat doet wat met een mens. Er zijn dan ook tranen gevloeid. Hierbij wil ik KGS Bree-Beek nogmaals bedanken voor het schenken van deze spullen.

Foto’s zijn hier te bewonderen